1. Abdominoplastie


Despre abdominoplastie

Un corp tonifiat si bine proportionat este de regula asociat cu o dieta sanatoasa si un program regulat de exercitii fizice. Dar in ciuda scaderii in greutate sau efortului fizic nu puteti avea intotdeauna aspectul fizic dorit. Abdomenul poate avea un aspect ptozat, similar unui sort, disproportionat comparativ cu soldurile si fesele. Imbatrinirea, sarcina, fluctuatii in greutate dar si predispozitii genetice pot contribui la slaba elasticitate a tesuturilor si pot determina aspectul de falduri sau neregularitati de contur abdominal.

Daca un program regulat de exercitii fizice asociat pierderii in greutate nu v-a ajutat sa aveti un aspect mai tonifiat, tineresc si mai bine proportionat, o abdominoplastie poate fi solutia pe care o cautati. O astfel de operatie remodeleaza aspectul burtii  prin indepartarea excesului de piele si uneori de grasime; aceste modificari va pot imbunatati imaginea corporeala si va pot da mai multa incredere in sine.


Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este o procedura chirurgicala destinata imbunatatirii conturului abdominal. Aceasta presupune de multe ori intarirea muschilor drepti abdominali, posibil distantati dupa o sarcina, rezectia surplusului de piele si remodelarea taliei. Rezultatul este un aspect mai tineresc, cu o piele mai intinsa.

Multe cauze pot contribui la aparitia neregularitatilor de contur al abdomenului si a excesului localizat de piele. Intre acestea enumeram:
- fluctuatiile in greutate ocazionate de sarcina;
- scaderea in greutate dupa operatiile de micsorare a stomacului;
- factori ereditari care influenteaza proprietatile elastice ale pielii inclusiv aspectul de "celulita" si depozitele localizate de grasime;
- procesul natural de imbatrinire care face ca tesuturile sa-si piarda tonusul si elasticitatea in timp;
- expunerea la soare si alti factori de mediu care contribuie la imbatrinirea prematura a pielii;
- obezitatea in copilarie si adolescenta care determina o pierdere prematura a tonusului tineresc al pielii.

Abdominiplastia  poate fi potrivita pentru cei care au o greutate constanta, adecvata inaltimii. Aceasta operatie poate fi efectuata la adultii de orice varsta care au scopuri realiste in ceea ce priveste o imagine mai buna a corpului lor.


Candidatii potriviti sunt aceia care:

- au un exces de tesuturi moi la nivelul abdomenului inferior;
- au o buna stare de sanatate, sunt nefumatori.


Consultatie abdominoplastie

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas in a afla cum o abdominoplastie va poate imbunatati aspectul fizic. Scopul consultatiei este de a va informa complet asupra interventiei si va include:
- o discutie asupra asteptarilor si evaluarea cazului dumneavoastra;
- optiunile disponibile pentru imbunatatirea aspectului dumneavoastra;
- rezultatele asteptate, riscuri asociate, potentiale complicatii;
- varianta de tratament recomandata de chirurgul plastician.
Consultatia in vederea operatiei de abdominoplastie are loc la Clinica ARK în București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).


Pentru abdominoplastie de succes

Starea de sanatate si aspectul fizic general pot afecta major rezultatele abdominoplastiei. Acestea vor fi evaluate cu atentie in cadrul consultatiei. Succesul interventiei necesita ca:
- sa va impartasiti deschis asteptarile;
- sa expuneti in detaliu istoricul dumneavoastra medical, eventuale tratamente medicamentoase, folosirea de vitamine, suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun, droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile medicului.


Siguranta procedurii chirurgicale

Nu toti chirurgii care efectueaza abdominoplastii  sunt chirurgi plasticieni. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania.


Abdominoplastia individualizata

Interventia chirurgicala se efectueaza in cadrul sectiei de chirurgie plastica Bucuresti - Clinica ARK. Aceasta va fi particularizata situatiei dumneavoastra. Astfel, vor fi tratate urmatoarele aspecte:
- zonele de piele laxa, lasata;
- depozitele localizate de grasime;
- neregularitatile de contur cunoscute ca si "celulita".

Abdominoplastia este singura metoda de remodelare corporeala care poate restaura eficient forma regiunii si  aspectul tonifiat al pielii. Lungimea si traseul inciziei practicate depind de localizarea si gradul excesului de piele necesar a fi indepartat, dar si de preferintele personale si judecata chirurgului plastician.

De obicei incizia este amplasata in linie curba care uneste regiunile inghinale, in asa fel incat viitoarea cicatrice sa fie ascunsa de catre lenjeria intima.

Grasimea in exces poate fi excizata sau liposuctionata. Tesutul muscular de sustinere va fi ranforsat, surplusul de piele va fi indepartat/ redistribuit pentru atingerea unei ameliorari a proportiilor si conturului.

Abdominoplastia poate fi asociata cu alte interventii chirurgicale fie efectuate simultan fie separat ca de exemplu liposuctia, liftingul mamar, mamoplastia de reducere si ascensionare. Nu toti pacientii insa sunt buni candidati pentru proceduri combinate.

Rezultatele abdominoplastiei sunt vizibile imediat, cu toate ca initial se suprapun cu aparitia de echimoze sau edematierea zonei. Va fi necesar sa purtati o burtiera elastica pentru cateva saptamani dupa operatie pentru a minimaliza edemul si a sustine tesuturile pe masura ce se vindeca.

Imagini, poze, fotografii reale - inainte si dupa - abdominoplastie

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "abdominoplastie" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru abdominoplastie, București, Clinica ARK:


Clinică medicală CHIRURGIA SILUETEI Dorobanți-București: