1. Sindrom de tunel / canal carpian


Despre cura sindromului de tunel carpian

Sindromul carpian este o afectiune manifestata initial printr-o senzatie de usoara anestezie sau furnicaturi la nivelul primelor trei degete, ulterior apare durerea, mai ales pe timpul noptii; in stadii avansate, pacientii scapa obiecte din mana iar degetele isi pierd complet sensibilitatea.

Imagini, poze, fotografii reale - inainte si dupa - cura sindromului de tunel carpian

Cauza este strangularea, din diverse motive, a nervului median la nivelul unui traiect corespunzator articulatiei mainii cu antebratul. Gradul de suferinta se stabileste in urma unei evaluari clinice asociate cu investigatia numita EMG (electromiograma).

Planul terapeutic se individualizeaza. Interventia chirurgicala presupune indepartarea cauzei care exercita compresie asupra nervului si uneori "curatarea" acestuia, pentru a-I da sanse cat mai mari de recuperare.

Foarte importanta este urmarirea postoperatorie si efectuarea cu strictete a programului de reabilitare. Consultatia in vederea interventiei chirurgicale privind Sindromul de tunel / canal carpian are loc la Clinica ARK în București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "cura sindromului de tunel carpian" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru cura sindromului de tunel carpian, București, Clinica ARK: