La clinica Ark interventia de blefaroplastie este personalizata, adaptata fiecarui pacient. Va asteptam la sediul nostrum din zona Dorobanti – Floreasca pentru a stabili, in cadrul unei consultatii, planul de tratament.
Fiecare procedura este individualizata. De aceea, este necesar sa expuneti cat mai clar asteptarile dumneavoastra in urma acestei operatii. In functie de calitatea si elasticitatea pielii, de excesul de piele si grasime prezent, va fi recomandata o anumita abordare chirurgicala.
Chirurgul plastician va explica toate aspectele legate de operatia de blefaroplastie. Inaintea interventiei chirurgicale veti primi instructiuni precise legate de:
- analize necesare preoperator;
- ce medicamente aveti sau nu voie sa luati in ziua interventiei;
- informatii specific tipului de anestezie practicat (poate fi anestezie locala sau anestezie intravenoasa).
Nu luati aspirina sau alte antiinflamatorii cu doua saptamani inainte!
Intrerupeti fumatul cu doua saptamani inainte de interventie!
In plus, veti fi rugata sa semnati un consintamant prin care chirurgul dumneavoastra se asigura ca ati inteles pe deplin procedura la care veti fi supusa, inclusiv eventuale riscuri sau complicatii. Intre riscurile posibile include formarea de hematoame, aparitia unei infectii, pozitionare anormala a pleoapei, cicatrizare anormala, coloratie cutanata anormala, reactii anestezice, extrem de rar orbire; poate aparea senzatia de vedere incetosata, sindromul de ochi uscat. Dificultatea de inchidere a ochilor este adeseori temporara imediat postoperator datorita edemului.
Interventia chirurgicala de blefaroplastie necesita internare in spital pentru 1 zi. Intervenția chirurgicală se efectuează in cadrul sectiei de chirurgie plastica Bucuresti a Clinicii Ark, situata in zona Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).
Dupa operatie
Odata ce operatia s-a incheiat inciziile practicate vor fi acoperite cu pansamente; vor fi aplicate comprese reci care ajuta la remiterea edemului postoperator. Inainte de externare veti primi instructiuni legate de:
- ingrijirile necesare la locul operatiei;
- medicamente recomandate pentru a ajuta vindecarea si a reduce riscul unei infectii;
- controale postoperatorii necesare.
Riscuri si complicatii
- reactii postanestezice;
- sangerare;
- aparitia unei infectii;
- pozitionare anormala a pleoapei;
- cicatrizare anormala;
- coloratie cutanata anormala;
- extrem de rar orbire;
- senzatia de vedere incetosata;
- sindromul de ochi uscat;
- dificultatea de inchidere a ochilor este adeseori temporara imediat postoperator datorita edemului.